30.09.2024, 22:27

"Беззаконня та занепад у тимчасово окупованому Старобільську": комендатура та військові наводять хаос

Марина Гончар | Все новости автора
прпарп

Жителі тимчасово окупованого Старобільська, Луганської області, скаржаться на посилення репресій з боку окупаційної адміністрації та військових формувань. Ситуація в місті, що перебуває під контролем російських сил, стає дедалі напруженішою, адже комендатура вдається до беззаконних дій, які обурюють місцеве населення.

Про це повідомляють у мережі, передає Час Пік.

Однією з найпоширеніших скарг є вимагання грошей. Люди повідомляють, що представники комендатури регулярно вимагають хабарі, зокрема від підлітків та молодих чоловіків. Тих, хто відмовляється платити, чекає жорстоке поводження. Згідно з повідомленнями, були випадки побиття підлітків прямо на вулиці. Окупаційні "правоохоронці" часто виправдовують свої дії тим, що нібито перевіряють документи, однак насправді це лише прикриття для насильства.

Тих, хто не має при собі паспорта, затримують і відвозять до відділень для перевірки. Проте насправді багатьох просто ставлять на облік без жодних законних підстав або пояснень. Жителі повідомляють, що правоохоронці зловживають своїм становищем і використовують форму як захист від відповідальності. Коли їхні дії призводять до конфлікту, будь-яка спроба захистити себе може бути розцінена як напад на "поліцейського", що загрожує ще більш жорсткими наслідками для постраждалих.

Паралельно з посиленням репресій, місцева "влада" імітує спроби покращення міста, але насправді це лише показуха для зовнішнього спостереження. Влітку окупаційна адміністрація оголосила про початок ремонту одного з міських парків, проте на ділі половину території парку знесли, перетворивши його на пустир. Попри обіцянки про швидке відновлення, роботи так і не були завершені, і рух в бік розвитку розпочинається лише тоді, коли у місто приїжджають журналісти для фільмування пропагандистських сюжетів про "успіхи" окупаційного режиму.

Ситуація у місті ускладнюється через постійну присутність військових і техніки. Танки та бронетранспортери окупаційних сил розташовані прямо біля магазинів, військові формування заполонили вулиці, створюючи постійні затори. Зокрема, світлофори в місті не працюють, що ще більше ускладнює рух транспорту.

Жителі також стикаються з екологічними проблемами. Нещодавно Старобільськ накрила піщана буря, яка, хоч і не була настільки сильною, як у деяких інших регіонах, все ж значно вплинула на якість життя. Через велику кількість пилу на дорогах, особливо ввечері, пересуватися містом стає небезпечно.

Щоденні сирени, військова присутність та репресії окупаційної адміністрації створюють атмосферу постійного страху та нестабільності у Старобільську. Місцеві жителі змушені жити в умовах безправ'я, насилля та руйнації, які стають невід'ємною частиною їхнього життя під окупацією.

У публікації використано інформацію з ТГ- каналу ]]>"Трикутник".]]>

Читайте також:

"Вражаюча картина": у мережі оприлюднили свіжі кадри зі "звільненого" Рубіжного

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик