04.10.2024, 08:45

Знищення ракет та БПЛА в небі над Україною: чи будуть країни НАТО надавати допомогу

сбитие ракеты

Країни НАТО не збиватимуть ракети та безпілотники над територією України, оскільки такі дії втягнуть їх у війну з Росією.

Про це ]]>заявила]]> заступник спікера Міноборони США Сабріна Сінгх, передає Час Пік з посиланням на сайт Пентагону.

За словами Сінгх, допомога союзників у знищенні ворожих дронів над Ізраїлем та аналогічні дії в Україні - це "два дуже різні ландшафти та поля бою". На початку повномасштабного вторгнення президент США Джо Байден "доручив забезпечити Україну тим, що їй потрібно на полі бою". А ЗСУ успішно використовували засоби ППО та інші можливості, щоб продовжувати відвойовувати свою територію.

"Держсекретар щойно розмовляв із паном Умеровим, щоб отримати останню інформацію з поля бою, щоб краще зрозуміти, які ще сили та засоби їм (Силам оборони. - ред.) можуть знадобитися, якщо такі є. Президент взяв на себе зобов'язання, що Сполучені Штати не ставлять чоботи на землю в Україні, але ми підтримуємо Україну у її зусиллях повернути свою суверенну територію", - сказала Сінгх.

Вона також заявила, що знищення ворожих повітряних цілей над територією України втягне НАТО у війну.

"Це означало б, що ми будемо втягнуті у війну іншим способом. А зараз ми відчуваємо, що Україна змогла успішно захиститися від російських ударів по своїх містах, населенню, інфраструктурі. І ми продовжуватимемо надавати їм необхідну для цього підтримку", - наголосила заступник спікера Пентагону.

Читайте також: Трагедія на Чернігівщині: російський удар по газовозу забрав життя дитини

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик