03.10.2024, 18:11

Трагедія на Чернігівщині: російський удар по газовозу забрав життя дитини

Віра Висоцька | Всі новини автора
Чернігівщина

У результаті обстрілу, який здійснили російські військові по Сновській громаді Чернігівської області, постраждали мирні жителі. Удар був завданий по вантажівці-газовозу, що доставляла побутовий газ місцевим мешканцям.

Про це ]]>повідомили ]]>в Нацполіції, передає Час Пік.

"Сьогодні вдень росіяни цинічно атакували населений пункт прикордонної Сновської громади Корюківського району. За допомогою дронів було вражено вантажівку-газовоз, після чого стався вибух та виникла пожежа в житлових будинках", – йдеться в заяві Національної поліції Чернігівської області.

За попередніми даними, внаслідок атаки загинули троє людей, серед яких водій вантажівки, експедитор і дівчинка 2018 року народження. Ще четверо мирних жителів отримали поранення, включно з дітьми 13 та 4 років. Постраждалі були терміново доставлені до лікарні.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України -  порушення законів та звичаїв війни. Триває розслідування, а рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки пожежі.

Ця трагедія є черговим показником жорстокості війни, яку Росія веде проти України, цілеспрямовано вражаючи цивільну інфраструктуру та мирне населення.

Читайте також: Смертельна пожежа та "віджимання" житла у Сватовому: обстановка в окупованому місті

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк