25.10.2024, 09:15

У Старобільську окупанти збільшують кількість вихованців "козачого корпусу": Лисогор про ситуацію в області

Голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лісогор повідомив про значне збільшення числа вихованців "козачого кадетського корпусу ім. Маргелова" у Старобільську.

За його даними, кількість дітей, що навчаються, зросте з близько 100 до 500 осіб після завершення облаштування нових приміщень, передає Час Пік.

"Зараз там проходять військову підготовку діти віком від 12 років. Після розширення корпусу місцева молодь практично не матиме вибору, куди вступатиме вчитися", – зазначив Лісогор.

Він додав, що після закінчення навчання випускники будуть зобов'язані укласти контракт з армією РФ або продовжити освіту у російських військових вишах.

Крім того, Лісогор повідомив про плани будівництва шести звалищ на окупованій території Луганщини. Ці об'єкти були обіцяні ще у 2022 році, проте зараз виділено кошти лише на проєктування.

"Сміття із сусідніх регіонів Росії вже звозять на окуповану територію. Поки що його розміщують на старому сміттєзвалищі в Олександрівську, чиї потужності неодноразово збільшувалися", – додав глава області.

Читайте також: Укриття по "ЛНРовські": чому старобільчани бояться своїх бомбосховищ - ВІДЕО

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик