24.03.2021, 16:17

Рекомендації по вирощуванню розсади томатів в домашніх умовах

рассада

Кожен поважаючий себе городник вирощує розсаду сам. Це допомагає не тільки заощадити кошти, адже ціна на цей товар з кожним роком збільшується, а й отримати майбутні овочі без використання шкідливих хімікатів.

Читайте також: Вибираємо розсаду томатів: що шукати?

Розсада в домашніх умовах: рекомендації

  • Багато хто воліє вирощувати в домашніх умовах томати. Для цього насіння сіють в ящики або касети. При використанні другого варіанту для розсади перший сигнал для пересадки – заповнення даної місткості кореневою системою.
  • Також варто пересадити паростки в контейнери трохи більше при зіткненнях листям сусідніх рослин. Отже, чим більше осередок для касети, тим довше розсаду можна не пересаджувати в окремі склянки, з яких рослина потрапляє відразу в ґрунт на постійне місце без подальших пересадок.
  • Що стосується вирощування розсади методом посіву в миски або ящики, то спостереження фахівців показало, найкраще проводити пікіровку рослин на проміжне місце вирощування при появі першого справжнього листочка. Саме в цей час відбувається закладка квіткової кисті. В даний період вкрай не рекомендується піддавати рослину стресу, оскільки є ризик порушити закладку квітково-плодової кисті. Це може привести до повної втрати врожаю або його пізнього дозрівання.
  • При вирощуванні розсади в кімнатних умовах часто не витримуються точні показники освітлення, знижується або підвищується температурний режим, а також не використовується мінеральне живлення. Але ці стреси не значні для рослин, адже їх можна зміцнити спеціальними корисними елементами, застосовуючи натуральну підгодівлю. Вона підходить для зміцнення кореневої системи, стебла та утворення імунітету саджанця. Ці процедури приведуть до того, що надалі розсада буде стійка до хвороб і зниження температур.

Читайте також: Поради городникам: вирощування розсади помідорів

При дотриманні всіх факторів і правильному підбору підгодівлі, урожай порадує не тільки кількістю, але і чудовим смаком.