24.07.2020, 08:40

Програма «Долучайся» – запорука громадської обізнаності

Анастасия Ягужинская | Все новости автора

Якщо людина активна, повна сил, енергії та бажає стати частиною громадської діяльності, то що їй може завадити в цьому? Це може бути некомпетентність та необізнаність в тій чи іншій справі. Звичайно ж, така проблема може стати вагомою перешкодою на шляху до досягнення цілі. Але це достатньо легко виправити, бо в нашій країні існують програми, які покликані покращити обізнаність людей у громадській діяльності не тільки на регіональному, але й на національному рівнях.

Головна мета програми «Долучайся!»

Покращити громадський контроль та залучити громадське суспільство до урядування – це й є основна ціль, якою керується програма «Долучайся!». Щоб залучити людей до діяльності, вони мають за мету підвищити обізнаність, завдяки чому покращиться репрезентативність, партисипативність та підзвітність урядування. Говорячи простою мовою, якщо суспільство буде компетентним, то це послугує розвитку партнерських відносин між громадою та представниками влади.

Таким чином, «Долучайся!» покликана, щоб покращити громадську освіту, підвищити організаційну спроможність партнерських ОГС та на довгий час залучити людей до демократичних реформ.

Більш детальніше ознайомитися з програмою можна на сайті «Engage». Тут також інформація про партнерів проекту та їхні останні новини. Щоб залишатися в курсі подій, можна підписатися на розсилку. А ще на сайті дуже легко зв’язатися з громадськими діячами, надіславши їм електронний лист чи зателефонувавши по телефону.

Як саме діє програма?

Аби покращити знання людей про громадську обов’язки, «Долучайся!» має навчальний план громадської освіти. Сюди входять і позакласні заходи, в яких можуть брати участь батьки зі своїми дітьми. Саме завдяки такому прийому зміниться ставлення до громадської діяльності, починаючи з раннього віку.

Крім цього, програма підтримує ініціативи з питань громадської адвокації та посилює антикорупційний громадський моніторинг, а саме  мобілізуючи активістів.

«Долучайся!» надає підтримку й партнерським ОГС та коаліціям на різних рівнях, в тому числі, тим, які мають за ціль боротьбу з корупцією. Гарантує зміцнення їх потенціалу для розширення зв’язків та спілкування з цільовою аудиторією.

Громадське залучення до демократичних процесів забезпечить довготривалий розвиток місцевого потенціалу, тому ця програма створює фундамент майбутнього не тільки для активістів, а й для усієї громади. Все це постає на основі консультацій з основними зацікавленими сторонами, стратегії сучасного розвитку та організаційної підтримки. Саме так і створюється ефективне впровадження стратегії, яка надає необхідний результат.

Теги новостей: 
Рубрика - Правозащитник: