21.07.2020, 21:52

Автоматичне призначення пенсії в Україні: тепер подати документи можна, не виходячи з дому

Марина Началова | Всі новини автора
пенсия

Громадяни України вже можуть скористатися новим сервісом автоматичного призначення пенсії. Всі необхідні документи можна подати, не виходячи з дому.

Радник міністра соціальної політики Микола Шамбір в ефірі одного з українських телеканалів розповів про нововведення, передає Час Пік.

За словами Шамбіра, сьогодні багато 60-річні громадяни, які виходять на пенсію, можуть користуватися комп'ютером. А для людей 70-80 років, які не впораються самі, працюють спеціальні сервісні служби ПФУ в кожному районі і в об'єднаних територіальних громадах.

Шамбір зазначив, що документи для призначення пенсії можна подати онлайн через електронний кабінет. Після цього буде потрібно прийти до Пенсійного фонду і завірити документи, все займе не більше 15 хвилин.

Також радник міністра заявив, що продовжується удосконалення системи автоматизованого обліку стажу. На даний момент автоматично враховується тільки стаж, починаючи з 2000 року. До Верховної Ради подано законопроект, який дозволить ввести в систему також весь більш ранній стаж.

Читайте ще: Подорожчання електроенергії з серпня: для кого збільшаться тарифи в Україні

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: