23.08.2020, 18:52

Деяким українцям роздали "зайві" соцвиплати: в Уряді вирішили, що буде з грошима

Марина Началова | Всі новини автора
соцвиплати

В період карантину деякі родини отримали соцвиплати, на які, як виявилося згодом, не мали права. Уряд прийняв рішення, чи потрібно віддавати гроші назад.

У прес-службі Міністерства соціальної політики повідомили, що кошти, які були нараховані неправомірно, все ж залишаться у родинах, передає Час Пік.

Мова йде про допомогу на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям.

У Мінсоцполітики зазначили, що у квітні була прийнята постанова, згідно з якою призначення, перерахунок і виплати різних видів державної соціальної допомоги здійснюються без необхідності особистого звернення до органів соціального захисту населення. Проте, у випадках коли особа звертається до органів соціального захисту населення із заявою та необхідними документами проводиться перерахунок розміру виплачених соціальних допомог.

22 липня Уряд прийняв постанову, якою передбачено, що з 1 липня поточного року допомога на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям надається на однакових умовах з урахуванням майнового стану сім’ї та факту зайнятості працездатних членів сім’ї.

У зв’язку із проведенням перерахунків розмірів допомоги  на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям після подання заявниками підтверджуючих документів було з’ясовано, що  деякі родини не мали право на продовження допомог.

З метою врегулювання питання забезпечення сімей державною підтримкою в період карантину, Мінсоцполітики підготовлено проект нормативно-правового акта, яким буде встановлено, що кошти, отримані малозабезпеченими сім’ями та одинокими матерям в період карантину, залишаться в родинах.

Читайте ще: Житель Луганщини побудував у своєму дворі сонячну електростанцію і продає електроенергію державі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: