25.08.2020, 09:19

Перевірять всіх: хто в Україні залишиться без субсидій і кому доведеться повернути виплати

выплаты

У Міністерстві соціальної політики України ініціювали перевірки громадян, які отримують субсидії. Хтось може залишитися без виплат, а комусь доведеться повернути кошти державі.

Радник міністра соціальної політики Микола Шамбір в ефірі "1 + 1" розповів, кому доведеться повернути виплати, передає Час Пік.

За його словами, залишаться без субсидій українці, які не подали всі документи. А ось ті, хто отримував виплати шахрайським шляхом, приховуючи доходи, повинен буде повернути їх.

"Будуть припинені виплати тим, хто не подав деякі документи або приховав свої певні доходи або доходи для того, щоб отримати субсидію. Йдеться про припинення виплат або повернення тих сум, які були призначені неправомірно", - повідомив Шамбір.

Однак бувають ситуації, коли помилки припустився працівник органів соціального захисту. У таких випадках, субсидії ніхто не забере, запевнив радник.

"Щоб отримати субсидію, потрібно подати заяву та декларацію про свої доходи. Якщо помилився працівник служби, у людини нічого не заберуть, бо помилився не він. Якщо ж людина не правильно подав документи, то вже інша річ. Якщо людина подає декларацію і забув про доходи - це вже не зовсім правомірне дію ... В минулому році ми перевірили одержувачів малозабезпечених сімей. Зараз будемо проводити ширшу перевірку тих, хто отримує субсидії ", - заявив Шамбр.

Читайте також: У ПФУ повідомили, хто в країні отримує найбільші пенсії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк