09.09.2020, 22:14

Працюючих пенсіонерів штрафуватимуть за невиконання деяких умов: подробиці

Ольга Романец | Всі новини автора
пенсии

Якщо працюючий пенсіонер не надати дані про своє працевлаштування до Пенсійного фонду України, він може бути оштрафований.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України, передає Час Пік.

В Україні в 2020 році змінили виплати пенсіонерам. А тих пенсіонерів, хто допустить порушення в інформуванні про свій фінансовий стан, штрафуватимуть.

Оскільки тепер для працевлаштованих пенсіонерів не передбачений перерахунок пенсії згідно з новою мінімальною зарплатою, то в разі працевлаштування пенсіонер зобов'язаний надати дані про це в органи ПФУ, про що пенсіонера повідомляють під особистий підпис. Якщо ж пенсіонер не повідомить про такі зміни, а Фонду стане про них відомо під час звірки з державними реєстрами, Пенсіонеру можуть загрожувати штрафні санкції.

Крім того, до штрафних санкцій можуть призвести помилки в документах та їх неналежне оформлення:

  • неточності в оформленні трудових книжок (неповні або неточні записи, незавірені виправлення, відсутність або погана якість друку);
  • неправильне заповнення таких документів, як довідки про стаж, довідки, що уточнюють особливий характер роботи (в них є виправлення, відсутні номер, дата видачі, розшифровка підписів, підстава видачі довідки, вказуються неточні або неповні відомості про роботу майбутнього пенсіонера);
  • неточності і в індивідуальних відомостях із системи персоніфікованого обліку.

Читайте також: Україна може повернутися до жорсткого карантину: МОЗ назвало умови

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: