13.09.2020, 07:28

Нафтогаз оприлюднив нові тарифи на газ з вересня

Ольга Романец | Всі новини автора
газ Украина

Група "Нафтогаз" пропонує для бізнесу тарифи "річний", "квартальний" та "місячний", які розроблені з урахуванням профілю тарифного клієнта.

Про це повідомляє "Нафтогаз України", передає Час Пік.

Так, зокрема, тариф "річний" найкраще підходить для газопостачальних компаній (газзбут): облік середнього профілю по п'ять років, прив'язка до щоденних котирувань газового хаба NCG, різні умови оплати (Передоплата, постоплата, подекадна оплата).

З Вересня 2020 року тариф "квартальний" буде доступний на четвертий квартал 2020 року і на перший квартал 2021 року лотами до 150 тис.куб. м в рамках торгів на Українській енергетичній біржі (УЕБ).

Ціна газу фіксується в момент укладення угоди на біржі і буде незмінною весь квартал, а газ буде поставлятися рівними частинами протягом кварталу.

Тариф "місячний" доступний у вигляді лота до 50 тис. куб. м в УЕБ, за фіксованою ціною протягом місяця.

Замовити газ, в рамках тарифу "місячний", можна з поставкою в поточному місяці, на місяць вперед і на два місяці вперед.

Крім того, для побутових споживачів доступні два тарифи - "місячний" і "річний", відзначають в компанії.

За умовами "місячного" тарифу, ціна газу змінюється щомісяця, залежно від коливань ціни на ринку. Оплата за спожитий газ відбувається в наступному місяці після поставки.

За умовами "річного тарифу", ціна і розрахунковий обсяг споживання газу фіксується при укладенні договору.

Споживач щомісяця сплачує фіксовану суму за газ протягом року, а у разі, якщо використовує менше запланованого обсягу газу, наприкінці року зекономлена сума повернеться на його рахунок.

Читайте також: В одній з річок Луганщини виявлена небачена риба - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк