16.09.2020, 15:26

Уряд України спростив процедуру отримання одноразової матеріальної допомоги

Марина Началова | Всі новини автора
соцпомощь

Уряд спростив процедуру надання документів на отримання одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю та їх законним представникам.

Проект постанови розроблено Міністерством соціальної політики та прийнято на засіданні Уряду 16 вересня 2020 року, повідомила прес-служба Мінсоцполітики, передає Час Пік.

Постановою приведено у відповідність механізм призначення та виплати одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 № 523-р "Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг" (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 15.07.2020 № 603).

Зокрема, це дасть змогу малозабезпеченим особам, особам (дітям) з інвалідністю подавати документи для призначення одноразової матеріальної допомоги за їхнім вибором або в органи соціального захисту населення, або до центру надання адміністративних послуг.

Визначено, що розподіл коштів пропорційно чисельності осіб, які отримують пенсію та/або державну соціальну допомогу, що не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність проводиться на підставі не тільки даних Державного підприємства "Інформаційно-обчислювальний центр", але й Пенсійного фонду України в порядку обміну інформацією між Пенсійним фондом України та Мінсоцполітики.

Також постановою введено норму щодо надання одноразової матеріальної допомоги в межах передбачених у законі про Державний бюджет України на відповідний рік бюджетних призначень для головного розпорядника коштів на виплату такої допомоги.

Нагадаємо, з 1 вересня у частини українців змінився розмір пенсії: кому пощастило.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк