17.09.2020, 16:00

Кабмін пропонує змінити правила і розміри сплати транспортного податку

Ольга Романец | Всі новини автора
транспортный налог

Кабінет Міністрів України пропонує зменшити поріг середньоринкової вартості автомобілів. Такий показник враховується для розрахунку транспортного податку.

Такий поріг пропонується знизити з 375 до 200 розмірів мінімальної заробітної плати, яка буде встановлена з 1 січня 2021 року, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Зазначимо, що фізична особа сплачує податок на авто раз на рік на підставі податкового повідомлення, яке органи ДПС (за місцем реєстрації фізособи, а для іноземців - за місцем реєстрації авто) зобов'язані відіслати платнику до 1 липня звітного року на заявлену реєстраційну адресу проживання.

Податок на авто підлягає сплаті до місцевого бюджету за місцем реєстрації автомобіля, отже в податковому повідомленні буде не тільки сума податку, а й реквізити банківських рахунків місцевого бюджету.

Крім того, важливим в частині сплати транспортного податку є скасування відповідальності платника податків за його несплату в тому випадку, якщо податковий орган не відправляв або не вручав повідомлення про його сплату. Однак орган може нарахувати податок в наступні роки, але не більше ніж за трирічний період.

Читайте також: Пандемія COVID-19 вийшла з-під контролю - ООН

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк