27.09.2020, 22:39

Власників деяких авто в Україні хочуть змусити платити податок: кому не пощастить

Марина Началова | Всі новини автора
налог на авто

Уже в наступному році українці, які володіють автомобілями середнього класу, можуть опинитися в категорії "щасливчиків", які будуть зобов'язані платити солідний податок.

Дане нововведення закладено в законопроекті №4101 щодо змін до Податкового кодексу, який традиційно подається з проектом Держбюджету, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Зараз податок в розмірі 25 тис. грн. платять власники автомобілів вартістю понад 375 мінімальних зарплат (1,87 млн ​​грн на сьогоднішній день) і віком не більше 5 років.

Законопроектом пропонується зменшити цей поріг до вартості в 200 мінімальних зарплат. З 1 січня мінімалка становитиме 6000 грн, а мінімальна вартість авто, яке оподатковується, відповідно - 1,2 млн. грн.

Депутати заявляють, що зазначені зміни пропонуються у зв’язку з тим, що внаслідок збільшення розміру мінімальної заробітної плати у 2020 році перелік автомобілів, розміщений на офіційному сайті Мінекономіки, скоротився майже в 1,5 рази порівняно з 2019 роком, що спричинило зменшення кількості автомобілів, що підлягають оподаткуванню транспортним податком, та відповідно скорочення надходжень до місцевих бюджетів. Крім того, у зв’язку із збільшенням розміру мінімальної заробітної плати до 6000 грн у 2021 році ще зменшиться кількість автомобілів, що підлягають оподаткуванню.

Читайте ще: З 1 жовтня для українських водіїв вступає в силу важлива вимога

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: