02.10.2020, 21:31

В Україні зросте ціна на один з популярних продуктів: експерт пояснив причину

Ольга Романец | Всі новини автора
хлеб

Собівартість виробництва хліба зростає, що призводить до зростання ціни на хліб. З початку року в Україні зросла вартість пшениці, олії та цукру.

Про це заявив віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко, передає Час Пік з посиланням на agroportal.

Існують фактори, які безпосередньо впливають на зростання ціни на хліб. Це зростання ціни на інгредієнти, з яких виробляють хліб, а також на енергоресурси.

З початку року вартість пшениці в Україні зросла на 40%, відповідно і ціна борошна, вартість масла збільшилася на 50%, а цукру - на 30%. Саме ці фактори, на думку віце-президента Всеукраїнської асоціації пекарів, провокують підвищення ціни на хліб.

"Ми бачимо безпрецедентне підвищення цін на цукор, яке не має ніякого економічного обґрунтування. Ми вже звернулися до Антимонопольного комітету з вимогою розслідувати можливу монопольну змову на цьому ринку. Адже через необґрунтовано високі ціни, а також через загороджувальні мита на імпорт окремих видів цукру з-за кордону, компанії галузі втрачають закордонні контракти і не можуть виступати джерелом припливу валютних коштів в країну", - сказав Юрій Дученко.

Читайте також: Нацбанк дозволив відкривати банківський рахунок з цифровим паспортом

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк