07.10.2020, 19:00

Накопичувальна пенсія або чергова афера: експерт розповів, чого очікувати пенсіонерам

Ольга Романец | Всі новини автора
монета

Накопичувальна пенсійна система жодним чином не забезпечить людей гідними пенсіями, а може обернутися черговою аферою. Суми відрахувань на рівні 2-7% за 35 років трудового стажу не вистачить на пристойну пенсію. Крім того, існують ризики втрати накопичень.

Про це в коментарі "Главреду" розповів кандидат економічних наук, незалежний експерт Олександр Хмелевський, передає Час Пік.

Він відкинув, що кількість людей, які платять кошти до Фонду соціального страхування, значно поступається кількості пенсіонерів, а також підкреслив, що накопичувальна пенсійна система жодним чином не забезпечить людей гідними пенсіями, а може обернутися черговою аферою.

"Накопичувальна пенсійна система передбачає щомісячні відрахування із зарплати працівників, тобто доходи громадян зменшаться. Розглядаються різні суми відрахувань в основному на рівні 2-7 %. Неважко підрахувати, що таких відрахувань, навіть за 35 років трудового стажу, не вистачить на пристойну пенсію. Крім того, існують ризики втрати накопичень. Зокрема, держава може через кілька років, коли на накопичувальних рахунках зберуться чималі кошти, перерахувати їх до загального пенсійного фонду. Подібне вже сталося в Угорщині та Росії", - розповів експерт.

Читайте також: Нацбанк випустив в обіг нову монету (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: