10.10.2020, 07:30

Тарифи на "комуналку" формуватиме місцева влада: що зміниться

заседание Кабмина

Кабінет Міністрів України схвалив законопроект, який передає повноваження встановлювати тарифи на низку комунальних послуг від Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) до органів місцевої влади.

Кабмін прийняв відповідне рішення на засіданні 9 жовтня, повідомляє Час Пік.

Як пояснив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, повноваження щодо формування тарифів на теплову енергію, гарячу воду, водопостачання та водовідведення повністю передадуть на місця. На сьогоднішній день вони формуються НКРЕКП.

За Нацкомісією залишаться повноваження з ліцензування господарської діяльності тільки з виробництва теплової енергії на АЕС, ТЕЦ, ТЕС, а також когенераційних установках та встановлення тарифів на виробництво теплової енергії відповідними підприємствами.

"Цей законопроект приймається на виконання чергового структурного маяка, затвердженого меморандумом з Міжнародним валютним фондом. Тобто уряд виконав всі свої зобов'язання за програмою співпраці з МВФ, у яких були дедлайни в цьому році", – написав прем'єр у своєму Telegram-каналі.

Законопроект ще має схвалити Верховна Рада України.

Шмыгаль

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк