01.12.2020, 22:35

В Україні хочуть відродити Державну житлово-комунальну інспекцію

Марина Началова | Всі новини автора

У Верховній Раді з'явився законопроект, яким пропонується відродити в Україні Державну житлово-комунальну інспекцію.

Законопроект ]]>№4403]]> ініціювала група народних депутатів на чолі з представником "Батьківщини" Олександром Кучеренко, передає Час Пік.

Документом передбачається створення центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику з питань державного контролю (нагляду) у сфері житлово-комунального господарства (Державної житлово-комунальної інспекції) і його територіальних органів.

Фактично документ передбачає відродження ліквідованої у 2011 році Державної житлово-комунальної інспекції.

Даний орган здійснює контроль за встановленням тарифів на комунальні послуги, які на сьогодні практично безконтрольно встановлюють органи місцевого самоврядування. Також інспекція контролює якість послуг, що надаються, стан мереж комунікацій.

Інспектори матимуть право перевіряти підприємства, які надають комунальні послуги, і штрафувати за порушення законодавства в сфері ЖКГ.

У пояснювальній записці говориться, що прийняття законопроекту дозволить посилити правові засади здійснення державного контролю у сфері ЖКГ на всій території України, підвищить відповідальність суб’єктів правовідносин у сфері ЖКГ за порушення вимог чинного законодавства, що забезпечить надання якісних послуг та дотримання законних прав та інтересів споживачів у сфері ЖКГ.

Читайте ще: Стало відомо, чи буде в Україні працювати транспорт при локдауні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: