16.12.2020, 18:49

Новим категоріям українців надали право на отримання субсидії: хто може звернутися за допомогою

Марина Началова | Всі новини автора
субсидия

В Україні вдосконалено порядки надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Відповідні рішення були прийняті на засіданні Уряду 16 грудня.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України, передає Час Пік.

Повідомляється, що тепер надано можливість отримувати житлову субсидію домогосподарствам, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення, або перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Також надано право на отримання житлової субсидії на загальних підставах особам, які набули право власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування, та особам, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (на сьогодні житлова субсидія їм може призначатися лише за рішенням комісії).

Крім того, розширено перелік каналів інформаційної взаємодії між АТ "Ощадбанк" та одержувачами пільг і житлових субсидій шляхом використання месенджерів, а також встановлено порядок повернення надміру (помилково) виплачених громадянам пільг та житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.

Читайте ще: Газзбути намагаються повернути споживачів-втікачів через суд, щоб змусити їх купувати газ дорожче, - Нафтогаз

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: