Ціни на продукти в Україні істотно змінилися: що подорожчало і подешевшало в 2020 році
В Україні за 2020 рік істотно змінилися ціни на багато сільськогосподарських продуктів харчування. У порівнянні з попереднім роком, вартість продуктів в середньому підвищилася на 3,8%.
Про це повідомляє Держстат, передає Час Пік.
Подорожчання особливо помітно в лінійці сільськогосподарських продуктів, де лише на деякі з них ціни знизилися.
Що подорожчало:
- сало + 4% (до 77,74 грн за кг);
- яловичина + 9,2% (до 144,16 грн за кг);
- ковбаса варена 1-го сорту + 6 % (до 103,89 грн за кг);
- Морожена риба +2,7% (до 80,97 грн за кг);
- яйця +13,5% (до 23,71 грн за десяток);
- молоко пастеризоване (жирність до 2,6%) +0,7% (до 25,39 грн за літр);
- сири м'які жирні + 5,3% (до 110,26 грн за кг);
- сметана (жирність 15%) +4% (до 63,47 грн за кг);
- вершкове масло + 4,4% (до 44,06 грн за 200 г).
Що подешевшало:
- свинина -1,6% (до 117,46 грн за кг);
- куряче філе -13,0% (до 88,05 грн за кг);
- курятина в тушках -9,2 % (до 55,17 грн за кг).
Читайте також: З 19 грудня в Україні діятимуть нові карантинні обмеження: що працюватиме
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк.