13.01.2021, 11:26

В Україні скасували низку пільг на електроенергію: хто платитиме більше

свет

Українці більше не зможуть користуватися деякими пільгами на електроенергію. Які пільги і для кого скасували?

НКРЕКП ]]>постановою №15 від 6 січня 2021 року]]> скасувала нічний тариф та інші пільги на електроенергію, передає Час Пік з посиланням на інформацію "Української організації захисту прав споживачів" у Facebook.

Так, в постанові йдеться, що пільги скасовані для наступних категорій:

  • для релігійних організацій;
  • для населення, яке проживає в 30-кілометровій зоні навколо АЕС на рівні 70% від діючого тарифу на електроенергію. (Як уточнили в "Українській організації захисту прав споживачів", в цій постанові також був закріплений порядок розрахунку дво - і тризонного обліку електроенергії, який передбачає коефіцієнт 0,5 та 0,4 відповідно для тарифу на електроенергію, спожиту з 23:00 до 07:00.);
  • для юросіб, які оперують житловими комплексами для ВПО: тариф на електроенергію в розмірі тарифу для населення - 1,68 грн/кВт-год.

Також втратила чинність постанова НКРЕКП №220 від 26 лютого 2015 року "Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню".

Документ встановлював тарифи на електроенергію для населення та передбачав пільгові тарифи у розмірі 0,9 грн/кВт-год на перші 3000 кВт-год на місяць для побутових споживачів, які використовують електроенергію для опалення житла. А також - пільгові тарифи у розмірі 0,9 грн/кВт-год для багатодітних сімей, дитбудинків та для гуртожитків із загальним приладом обліку електроенергії.

Читайте також: Комунальні платежі та мобільний зв'язок: на що зросли ціни у 2021 році

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк