25.01.2021, 18:12

Підписана кредитна угода між IFC та "Укргазбанком" на 30 млн євро

Марина Началова | Всі новини автора

За участю Президента України Володимира Зеленського відбулося підписання кредитної угоди між Міністерством фінансів України, Міжнародною фінансовою корпорацією (International Finance Corporation, IFC) та АБ «Укргазбанк» щодо надання позики у розмірі 30 млн євро з можливістю подальшої конвертації кредитних коштів у статутний капітал банку.

Про це повідомила прес-служба Офісу Президента, передає Час Пік.

Кредит надається строком на п'ять років для фінансування проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики.

«Сьогоднішнє підписання є не лише першим реалізованим потужним кроком, що наближає нас до стратегічної мети щодо скорочення державної частки у банківському секторі України, а й підтвердженням ефективності впроваджених протягом останніх років українською стороною реформ у цій сфері», – наголосив Глава держави у своєму виступі на церемонії підписання.

На думку Президента, це також свідчить, що Україна є надійним партнером для міжнародних інвесторів, що виконує взяті на себе зобов’язання, та відкрита до нових інвестицій у банківському секторі.

Глава держави зазначив, що Україна високо цінує роль IFC, яка протягом багатьох років залишається надійним партнером і надає підтримку у впровадженні проектів в енергетичному, приватному, аграрному секторах, муніципальних проектів, а також допомагає втілювати найсучасніші практики та підходи, зокрема у реформуванні сектору державних банків.

Зі свого боку Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що підписання цієї угоди є сигналом для інвесторів і майбутніх партнерів, що в Україну можна й треба інвестувати.

Міністр фінансів України Сергій Марченко зазначив, що сьогоднішня подія є надзвичайно позитивним сигналом того, що держава дає можливість інвестувати в капітал банків.

Голова Національного банку України Кирило Шевченко звернув увагу, що вперше у новітній фінансовій історії України закладається фундамент для входження міжнародного інвестора до капіталу великого державного банку.

Виконувачка обов’язків керуючого директора та виконавчий віце-президент IFC Стефані фон Фрідебург зазначила, що кредит «Укргазбанку» у 30 млн євро допоможе фінансувати перспективні підприємства, особливо малого та середнього бізнесу.

Читайте ще: В Уряді знайшли спосіб знизити захмарні тарифи на розподіл газу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: