24.02.2021, 07:55

Одна платіжка за газ: В Україні планують об'єднати квитанції за газ та його розподіл

Одна платежка за газ

Міністерство енергетики України відпрацьовує питання переходу споживачів на одну платіжну квитанцію з оплати за газ та його розподіл.

В Україні можуть знову ввести єдину платіжку за газ та його розподіл. Про це повідомив виконуючий обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

За його словами, міністерство також займається питанням тарифоутворення на послуги з розподілу газу, вивчаючи можливість їх зрівнювання, "щоб тариф на розподіл не був в одних регіонах вище тарифа в інших".

"Ми будуємо свої плани навколо інтересів споживача. В центрі уваги всіх наших планів – український споживач.

Передусім ми будемо фокусуватися на захисті вразливого споживача. Щоб була чесна конкуренція, щоб не допускати зловживання на ринку, особливо з боку монополістів. Щоб були справедливі і зрозумілі тарифи. І щоб держава була впевнена, щоб ті, хто потребує державної допомоги, її отримують. Як через субсидії, так і гранти на енергоефективність", - написав Вітренко.

Він пропонує змінити принципи формування тарифів, щоб споживачі були впевнені у тому, що їх не переводять на неефективність роботи операторів мереж, і щоб гроші не виймалися, а вкладалися в підвищення якості і надійності поставок газу, тепла, електроенергії.

"З конкретних речей, над якими ми зараз працюємо у відповідь на запит багатьох споживачів - це перехід на одну платіжку за газ та розподіл, при цьому щоб тариф на розподіл не був в одних регіонах вищим за тарифи в інших регіонах", - написав Вітренко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк