28.02.2021, 09:51

Іпотека під 7%: хто і коли зможе отримати пільговий кредит на житло

ипотека

Підписання перших договорів на отримання кредитів між банками і позичальниками в рамках Державної програми "Доступна іпотека 7%" заплановано на 1 березня. Захід відбудеться в рамках Всеукраїнського форуму "Україна 30".

Про це повідомила прес-служба Мінфіну, передає Час Пік.

За даними "ПриватБанку", отримати кредит під 7% можна на покупку квартири або будинку, нормативна площа яких становить 50 квадратних метрів загальної площі на одну людину або сім'ю з двох осіб і 20 квадратних метрів на кожного наступного члена сім'ї.

У програмі "Iпотека під 7%" можуть брати участь громадяни, середньомісячний дохід яких на кожного з членів за останні пів року не перевищує десятикратного розміру середньої місячної заробітної плати у відповідному регіоні України.

За умовами програми, максимальний розмір кредиту не може перевищувати 2 мільйони гривень, а вартість житла, яке планується взяти в іпотеку, - перевищувати 2,5 мільйона гривень. Перший внесок становить 25%, а комісія на надання та обслуговування кредиту - 0,5%. Пільговий кредит надається на термін до 20 років.

Читайте також: Залишилися лічені дні: хто з українців отримає пристойну надбавку до пенсії з 1 березня

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: