05.03.2021, 13:53

В Україні продовжили терміни встановлення лічильників газу: подробиці

В Украине продлили сроки установки счетчиков газа для населения

В Україні продовжили кінцеві терміни встановлення лічильників споживачам природного газу. За таке рішення проголосувало 244 народних депутати.

Закон "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" передбачає введення 100% комерційного обліку природного газу. Нардепи на засіданні Верховної Ради 5 березня ухвалили у другому читанні ]]>законопроєкт]]> №4248-1 "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (щодо перегляду термінів встановлення споживачам лічильників природного газу)", що передбачає продовження строків встановлення газових лічильників, повідомляє Час Пік.

Пропонується постачальникам газу відстрочити до 1 січня 2023 року термін установки лічильників газу для населення, яке проживає у квартирах та приватних будинках, де газ використовується тільки для приготування їжі.

Відповідно до законопроєкту, установку лічильників газу контролює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Документ передбачає, що НКРЕКП повинна щоквартально публікувати на своєму офіційному сайті відомості про встановлення лічильників суб'єктами господарювання, які розподіляють газ на відповідній території.

Нагадаємо, раніше згідно з чинним законодавством, кінцевим терміном установки лічильників було 1 січня 2021 року.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк