26.03.2021, 13:54

У 15 регіонах України можуть виникнути перебої з опаленням: названа причина

перебои с отоплением

У ряді областей України склалася критична ситуація у сфері теплопостачання. Стале проходження опалювального сезону опинилося під загрозою у 15 регіонах країни.

Борги виробників теплової енергії ставлять під загрозу проходження опалювального сезону в 15 регіонах. Про це заявили в НАК "Нафтогаз України", передає Час Пік.

"Станом на 25 березня 2021 року, 56 підприємств теплоенергетики не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО). Для надання газу у квітні ці компанії мають сплатити понад 820 млн грн", - йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Департамент інтегрованих комунікацій НАК "Нафтогаз України" зазначає, щоб убезпечити своїх клієнтів та успішно відпрацювати увесь опалювальний сезон, виробники тепла мають виконувати обов’язкові умови постачання газу (передбачено Постановою КМУ від 19 жовтня 2018 р. №867).

НАК "Нафтогаз України" завчасно публікує перелік критичних боржників, щоб жителі кожної області могли перевірити, чи входить до нього місцеве підприємство ТКЕ. З переліком боржників можна ознайомитися за цим ]]>посиланням]]>.

Станом на 26 березня, під загрозою опалювальний сезон у 15 регіонах України.

Читайте також: В Україні продовжили терміни встановлення лічильників газу: передбачена компенсація витрат

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк