14.04.2021, 14:23

Мінімальну пенсію в Україні піднімуть: хто отримає більше

Ольга Романец | Всі новини автора
пенсия

У зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму, з 1 липня в Україні перерахують мінімальну і максимальну пенсію.

На сьогоднішній день мінімальна пенсія в Україні дорівнює 1769 гривень, а максимальна - 17 690 гривень, передає Час Пік.

Бюджетом ПФУ передбачено підвищення мінімальної пенсії з 1 липня до 1854 гривень. Максимальну пенсію теж планують підняти до 18 540 гривень.

Як відомо, на сьогоднішній день прожитковий мінімум для українських пенсіонерів знаходиться на рівні 3474 гривень. Тобто, ті пенсіонери, які отримують менше 3,5 тис.гривень знаходяться, по суті, за межею бідності.

Нагадаємо, пенсіонерам та одержувачам державної допомоги в Україні з першого вересня поточного року виплати нараховуватимуться на банківські рахунки. Винятком стануть деякі категорії громадян, для доставки пенсій яким проводитимуть конкурси серед постачальників послуг.

Якщо до 1 вересня одержувач не обере для себе уповноважений банк, то рахунок йому (крім осіб з окремих категорій, зазначених вище) буде відкритий в уповноваженому банку, визначеним Кабміном, за зверненням органів Пенсійного фонду або органів соціального захисту.

Читайте також: Українцям по-різному вважають стаж для пенсії: у кого найнижчі виплати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: