27.04.2021, 14:53

Уряд сподівається, що постачальники у рамках річного тарифу знизять ціни на газ влітку

Марина Началова | Всі новини автора
газ

У рамках річного тарифу на газ, газопостачальні компанії не можуть підвищувати ціну блакитного палива, але можуть її знижувати. В Уряді України сподіваються, що саме це зроблять постачальники влітку.

Про це заявив у Фейсбуці прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Час Пік.

Він нагадав, що з 1 травня в Україні почне працювати так званий річний продукт.

"Це фіксована ціна на газ, яка буде діяти для українців наступні 12 місяців. Компанії не зможуть її підвищувати. Проте встановлені правила дозволяють газопостачальникам знижувати ціни в межах річного продукту. Тобто, влітку, коли ціна на газ на європейських хабах традиційно почне знижуватися, в українських компаній з’явиться більше можливостей для зниження ціни", - зазначив Шмигаль.

Він повідомив, що з 1 травня державна компанія НАК «Нафтогаз України» пропонує за річним тарифним планом газ ціною 7,96 грн/куб.м з ПДВ, без вартості розподілу.

"Але Уряд очікує, що «Нафтогаз» та інші компанії влітку знизять ціни на річний продукт. Адже вони зацікавлені збільшувати або захищати свою частку на ринку та боротися за споживача. Саме конкуренція має підштовхнути газопостачальників знизити тарифи", - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, газопостачальні компанії з 1 травня автоматично переведуть своїх побутових клієнтів на річний базовий тариф, проте будуть також запропоновані комерційні місячні тарифи.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: