25.04.2021, 22:26

Річні тарифи на газ запроваджуються з 1 травня: українські постачальники почали оприлюднювати ціни

Марина Началова | Всі новини автора
тариф на газ

З 1 травня 2021 року в Україні запроваджуються річні фіксовані тарифи на газ. Компанії-постачальники сьогодні почали оприлюднювати свої пропозиції, і цифри різняться досить разюче.

Перші пропозиції постачальників газу населенню опубліковані на сайті консультаційного центру "]]>ГазПравда]]>", передає Час Пік.

Станом на 25 квітня більшість оприлюднених пропозицій становить 7,99 гривень за кубометр: компанії пропонують однаковий річний тариф і місячний на травень.

Але деякі компанії виставили річну ціну газу у 13,50 гривень за кубометр - це ТОВ "Чернівецька обласна енергопостачальна компанія" та ТОВ "Житомирська обласна енергопостачальна компанія", хоча місячні ціни на травень вони пропонують нижчі - 8,50 і 7,98 гривень за кубометр відповідно.

Річні тарифні плани діятимуть як базові. Всіх споживачів, які дотепер користувалися місячними пропозиціями, постачальники переведуть на річні продукти автоматично. Подавати додаткові заявки не потрібно.

При цьому за бажанням кожен клієнт зможе змінити річний тарифний план на будь-який інший, так само, як і змінити самого постачальника.

Читайте ще:

Субсидії з 1 травня отримають не всі: в Україні ввели більш суворі правила надання допомоги

Кого українці могли б обрати президентом сьогодні: свіжі політичні рейтинги та антирейтинги

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк