31.05.2021, 13:46

Транзит російського газу через Україну буде здійснюватися як мінімум до 2024 року

Россия, Украина, транзит газа

У разі введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" Росія продовжить поставку газу до Євросоюзу через територію України згідно діючих контрактів.

Транзит російського газу через Україну буде здійснюватися доти, доки діють відповідні контракти. Про це в інтерв'ю "РИА Новости" заявив директор Департаменту економічного співробітництва Міністерства закордонних справ (МЗС) РФ Дмитро Біричевський, передає Час Пік.

За його словами, у РФ немає завдання зупинити транзит російського газу через Україну з введенням в експлуатацію "Північного потоку-2". Поставки триватимуть доти, доки діятимуть відповідні контракти, тобто до 2024 року включно.

Коли термін дії контрактів завершиться, будуть призначені переговори "Газпрому" та їх партнерів. Він зазначив, що якщо сторони домовляться, і є потреба в російському газі у Європі, "то цей газ буде надійно і передбачувано йти споживачам".

Нагадаємо, у 2019 році було укладено п'ятирічний контракт на транзит російського газу через Україну, який закінчується у 2024 році. За цим контрактом Росія повинна прокачувати через Україну мінімум 40 млрд кубометрів газу щорічно.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк