13.06.2021, 13:18

В Україні може різко злетіти ціна на газ для населення: озвучено причини

Украина, цена на газ

В Україні ціна на газ для споживачів може значно підвищиться. Радник міністра енергетики Олена Зеркаль озвучила причини.

Ціни на газ в країні можуть різко зрости в разі зупинки Росією його транзиту через Україну. Про це заявила радник міністра енергетики Олена Зеркаль в ефірі телеканалу "Україна 24".

За її словами, невідомо якими наступної зими будуть ціни на газ для українців, на це можуть істотно вплинути рішення та дії Росії.

"Росія штучно стримує європейський ринок і не поставляє ті обсяги, які потрібні Європі зараз, наприклад, для заповнення газових сховищ, які спорожніли. Була холодна весна, зараз треба все наповнювати, і ціни на газ дуже високі. А якими вони будуть взимку - ніхто не знає", - сказала Зеркаль.

За її словами, в умовах переривання транзиту газу через територію України цієї зими,"для нас це буде дуже відчутно, в першу чергу в плані того, що ми отримаємо дуже дорогий газ".

"Зараз ми можемо постачати газ так званим віртуальним шляхом, тобто віртуальний реверс, коли йде обмін газу, і так працює в усьому світі. Якщо не буде транзиту, то нам доведеться фактично фізично постачати газ з Європи, і витрати на постачання газу значно збільшаться", - зазначила Зеркаль.

Читайте також: Революційне нововведення від "Нової пошти": компанія запустила сервіс для управління посилкою

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк