14.06.2021, 07:40

Україна готова обговорити компенсацію за втрати від запуску газопроводу "Північний потік-2"

Северный поток-2

Україна готова вести переговори про можливу компенсацію через втрату надходжень від транзиту газу після запуску газопроводу "Північний потік-2", але не зобов'язана погоджуватися на пропозиції.

Україна готова вести переговори про компенсацію через втрату надходжень від транзиту газу після запуску газопроводу "Північний потік-2". Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю німецькому виданню Welt, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Якщо нам запропонують переговори про компенсації, то ми це розглянемо. Але ми не обов'язково погодимося на те, що нам запропонують", - цитує слова міністра Deutsche Welle.

Глава МЗС додав, що, на його думку, останнім часом рішучість США домогтися компенсацій Україні в разі завершення будівництва газопроводу "істотно зросла".

За словами Кулеби, для України газопровід становить насамперед загрозу безпеці.

"А тому ми кажемо, що газопровід має бути використаний як важіль, аби спонукати Росію до конструктивної ролі у мирному процесі на Сході України", - зазначив міністр.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен 8 червня повідомив, що Вашингтон та Берлін обговорюють варіанти пом'якшення наслідків введення в дію газопроводу "Північний потік-2". Адміністрація Джо Байдена вирішила відмовитися від санкцій проти компанії-оператора "Північного потоку-2" - Nord Stream 2 AG та її керуючого директора Матіаса Варніга. Однією з причин рішення є небажання Вашингтона погіршувати відносини з Німеччиною.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк