15.08.2021, 14:55

В Україні будуть випускати автобуси під маркою Mercedes: ЗАЗ почне серійне виробництво у 2022 році

Иллюстративное фото / Открытый источник

"Запорізький автомобілебудівний завод" у 2022 році почне серійне виробництво автобусів під маркою Mercedes. Новий автобус, який призначений для міжміських перевезень, вироблятиметься для внутрішнього ринку України.

Запорізький автомобілебудівний завод в 2022 році почне серійне виробництво автобусів під німецькою маркою Mercedes. Розроблений запорізькими інженерами автобус розраховано на 36 пасажирів. Про це повідомили в прес-службі корпорації "УкрАВТО", до складу якої входить "ЗАЗ", передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Автобус ЗАЗ А09 є повністю українською розробкою. Він спроєктований колективом інженерів ЗАЗ самостійно без залучення сторонніх організацій. При створенні конструкції керувалися рекомендаціями компанії "Мерседес" для виробників автобусів з використанням двигуна, коробки передач та задньої підвіски "Мерседес".

Виконання цих рекомендацій дозволяє після проходження аудиту конструкції і виробництва отримати дозвіл на установку логотипу Mercedes на вироблений автобус", - повідомив прес-секретар корпорації "УкрАВТО" Дмитро Скляренко.

За його словами, такий же аудит повинно буде пройти й саме підприємство після створення дослідно-промислової партії машин.

За інформацією компанії, автобус ЗАЗ А09 поки буде вироблятися виключно на "Запорізькому автомобільному заводі" для внутрішнього ринку України.

"Автобус призначений для потреб внутрішнього ринку. У перспективі можливий експорт автобуса в країни, де діють екологічні стандарти Євро-5. Перша дослідно-промислова партія машин буде випущена у вересні 2021 року. Серійне виробництво почнеться з початку 2022 року", – повідомив Скляренко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк