15.09.2021, 14:22

Педагоги отримають надбавку в 20% до заробітної плати: названо умову

Ольга Романец | Всі новини автора
педагоги

З 20 вересня по 12 листопада 2021 року триватиме третій етап пілотної сертифікації вчителів початкових класів - вивчення практичного досвіду роботи педагогів. Цього року участь у ньому візьме 1171 вчитель, який успішно пройшов другий етап сертифікації - самооцінка власної педагогічної майстерності.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України, передає Час Пік.

Педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію, отримають надбавку в 20% до заробітної плати. Крім того, успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

Третій етап сертифікації організовується Державною службою якості освіти України. Цього року процедура його проведення зазнала змін.

Зокрема, у 2021 році оцінці підлягають мовно-комунікативна, інформаційно-Цифрова, емоційно-етична, Інклюзивна, здоров'язберігаюча, інноваційна, рефлексивна та інші професійні компетентності, визначені оновленим професійним стандартом вчителя.

Мета сертифікації - виявити та заохотити вчителів з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання та новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

Читайте також: В Україні зібрали новий автомобіль: як він виглядає (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: