24.09.2021, 09:57

Тариф на електроенергію для населення: прийнято остаточне рішення

Тариф на электроэнергию для населения

У Кабміні прийняли рішення з 1 жовтня 2021 року знизити вартість електроенергії для 80% побутових споживачів. Введення нової моделі ПСО забезпечить реалізацію ініціативи Зеленського щодо зниження тарифів на електроенергію для українців.

У Міненергетики 22 вересня провели засідання аукціонного комітету з продажу електроенергії за двосторонніми договорами, затверджено зразкові договори з купівлі-продажу. За словами першого заступника міністра Юрія Власенка, це - остаточний етап підготовки до запуску фінансової моделі ПСО, введення якої забезпечить реалізацію ініціативи президента щодо зниження тарифів, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Міненергетики.

"Це остаточний етап нормативної підготовки до запуску фінансової моделі ПСО з 1 жовтня цього року. Ми узгодили деталі нових договорів купівлі-продажу з НАЕК "Енергоатом", постачальниками універсальних послуг та ОСР, щоб забезпечити стабільне і надійне електропостачання населенню в умовах роботи нового механізму ПСО", - підкреслив Юрій Власенко.

З 1 жовтня 2021 року ціна електроенергії буде знижена для 80% побутових споживачів і складе 1,44 грн/кВтг за умови споживання до 250 кВтг.

Нагадаємо, нова модель ПСО, закріплена постановою Кабміну №859 від 11 серпня 2021 року, ліквідує діючу нині та передбачає продаж в необхідних населенню обсягах атомної та гідроелектроенергії "ГарПоку" за ціною 150 грн/МВт-год та 10 грн/МВт-год відповідно. Вона розрахована на період з 1 жовтня 2021 року по 30 квітня 2022 року.

В рамках впровадження нової моделі ПСО для споживачів з обсягом споживання 250 кВт-год/місяць було встановлено нижчий тариф – 1,44 грн/кВт-год. Для всіх інших діє раніше встановлений тариф в 1,68 грн / кВт-год.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк