18.11.2021, 07:24

Енергокриза в ЄС: Україна готова знизити вартість транзиту газу для Європи

Энергокризис в ЕС

Україна готова знизити вартість транзиту газу по своїй території та надати власні підземні сховища для зберігання стратегічного резерву палива. 

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляйєн під час телефонної розмови 17 листопада. Як ]]>повідомляє ]]>прес-служба Офісу президента, в ході розмови вони детально обговорили питання енергетичної безпеки Європи, передає Час Пік.

Володимир Зеленський та Урсула фон дер Ляйєн детально обговорили питання енергетичної безпеки Європи. Президент України підкреслив, що проєкт "Північний потік-2" є насамперед загрозою безпеці всієї Європи.

За словами Зеленського, уникнути кризи можна завдяки створенню регіональної платформи зі зміцненням енергетичної безпеки.

Відзначається, що українська сторона, зі свого боку в якості допомоги, готова знизити вартість транзиту газу через свою територію, а також надати власні сховища для зберігання стратегічного резерву палива.

Також сторони обговорили загострення ситуації на європейсько-білоруському та українсько-білоруському кордонах. У цьому контексті обговорювалися шляхи розширення співпраці між Україною та Євросоюзом у міграційній сфері та можливості залучення допомоги ЄС для облаштування українсько-білоруського кордону.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк