23.11.2021, 07:17

МВФ виділив Україні транш у розмірі 700 млн доларів

МВФ, Украина, кредит

Рада директорів МВФ розглянула питання щодо перегляду терміну дії програми Stand-By та виділення траншу Україні.

Міжнародний валютний фонд погодив виділення Україні траншу обсягом майже 700 млн доларів США. Про це ]]>повідомляє ]]>Урядовий портал, передає Час Пік.

Рада директорів МВФ 22 листопада прийняла позитивне рішення про завершення першого перегляду програми Stand-by та про продовження програми до кінця червня 2022 року.

Президент України Володимир Зеленський подякував Раді директорів Міжнародного валютного фонду за схвалення виділення Україні наступного траншу. Він зазначив, що ці кошти Україна направить на підтримку фінансової системи іта боротьбу з наслідками коронавірусу. 

"Вдячний раді директорів МВФ за позитивне рішення про завершення перегляду програми Stand-by, що передбачає виділення Україні траншу обсягом близько 700 млн дол. Ці кошти ми спрямуємо на підтримку фінансової системи та боротьбу з наслідками COVID19. Програма МВФ буде продовжена", - написав Зеленський у Twitter.

У свою чергу, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль привітав рішення Фонду, підкресливши, що позитивна оцінка міжнародних партнерів демонструє успішний рух України в реалізації реформ.

"Заходами, які здійснила Україна в частині реформування судової системи, продовження реформи у фінансовому секторі, ми підтвердили статус України як надійного й відповідального партнера. Кошти МВФ будуть спрямовані на підтримку стабільності фінансової системи та боротьбу з наслідками COVID-19", - підкреслив Шмигаль.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: