30.11.2021, 09:20

В Україні змінили умови продажу газу для населення

газ для населения

Кабінет міністрів України постановив, що НАК "Нафтогаз України" може здійснювати продаж природного газу для населення тільки постачальникам, які входять до балансуючої групи.

Уряд прийняв постанову про продаж газу для потреб побутових споживачів тільки учасникам балансуючої групи. Відповідну ]]>постанову ]]>№1237 уряд прийняв 29 листопада, повідомляє Час Пік.

"Акціонерному товариству "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", ТОВ "Газопостачальна компанія" Нафтогаз Трейдинг" в період до 30 квітня включно здійснювати продаж природного газу для потреб побутових споживачів, за умови участі покупця в балансуючій групі, створеній відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів №1187 від 29 вересня 2021 року та Кодексу газотранспортної системи", - сказано в постанові.

Уряд таким чином вніс зміни до "карантинної" постанови від 9 грудня 2020 року. Нова система продажу газу дозволить багатьом постачальникам знизити ціни.

Йдеться про всіх постачальників газу населенню, крім компанії "ЙЕ Енергія". Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" призупинив контракт з компанією "ЙЕ Енергія" Дмитра Фірташа.

Довідка: У жовтні 2021 року понад 50 газопостачальних компаній почали працювати у складі балансуючої групи НАК "Нафтогаз України". У складі балансуючої групи всі постачальники газу для населення отримуватимуть газ за однаковою ціною - 7,42 грн за кубометр. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що тарифи на газ до кінця опалювального сезону залишаться незмінними.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк