25.12.2021, 14:39

ЗАЗ склав план на 2022 рік: які автомобілі планують випускати на автозаводі

Запорожский автозавод

ПАТ "Запорізький автомобілебудівний завод", який входить до корпорації "УкрАВТО", склав виробничий план на 2022 рік. На заводі планують випускати кілька моделей легкових автомобілів та автобуси в різних модифікаціях. 

Також на потужностях Запорізького автозаводу (ЗАЗ) можуть налагодити виробництво нової іномарки – кросовера Kia Carens та автобуса ZAZ A09, повідомляє Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

За словами прес-секретаря корпорації "УкрАВТО" Дмитра Скляренка, лінійка легкових автомобілів буде складатися з моделей KIA RIO sedan, KIA Rio X та Renault ARKANA. Також завод продовжить випуск автобусів моделей ZAZ A08, в модифікаціях "шкільний", приміський і міський, а також автобуса середнього класу ZAZ A10.

ZAZ

У 2021 році завершена сертифікація моделі ZAZ A09, виконаного на базі шасі Mercedes-Benz. У 2022 році заплановано аудит з боку компанії Mercedes-Benz та випуск пілотної партії автобусів цієї моделі. 

На ЗАЗ відзначили, що після аудиту Mercedes підприємство має підтвердити виробнику, що відповідає його вимогам й тоді замість бренду ЗАЗ з'явиться бренд Mercedes і автобус автоматично потрапляє в мережу продажів - це Європа, Казахстан, Узбекистан.

ПАТ "Запорізький автомобілебудівний завод" може приступити до складання новинки, яка напевно зацікавить місцевих покупців - кросовера Kia Carens. Автомобіль створено на основі моделі Seltos, а зовні схожий на Sportage нового покоління.

Південнокорейський концерн Kia вже анонсував майбутній бюджетний кросовер Carens. Першим ринком збуту новинки Kia стане Індія, але з часом вона з'явиться в багатьох інших країнах. Є ймовірність, що збірку цієї моделі запустить й Запорізький автомобілебудівний завод, який зараз вже випускає седан Kia Rio та високий хетчбек Kia Rio X.

кроссовер Kia Carens

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк