21.01.2022, 07:22

Україна братиме участь у сертифікації газопроводу "Північний потік-2" - Міненерго

сертификация газопровода "Северный поток-2"

Україна братиме участь у сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2". Це офіційна позиція Європейської комісії.

Україна буде запрошена для сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2". Це відбудеться, коли Єврокомісія розглядатиме питання сертифікації газопроводу. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко на брифінгу в Брюсселі 20 січня, повідомляє Час Пік.

"Прийнято рішення про те, що Україна буде запрошена до сертифікації "Північного потоку-2", коли це питання дійде до Єврокомісії. Це офіційна позиція, яку ми почули сьогодні, за що я вдячний нашим партнерам", - заявив Галущенко.

У Брюсселі також обговорювалося питання дефіциту газу в Європі та високі ціни на блакитне паливо. Піднімалася тема небезпечної монополії "Газпрому" та дії РФ на газовому ринку.

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок 20 січня заявила про готовність розглянути заходи проти "Північного потоку-2" у разі агресії РФ проти України. 

Глава МЗС Німеччини давно виступає проти кремлівського проєкту і називає його небезпечним. За її словами, пріоритетом для всіх подальших дій та переговорів у цій галузі повинна залишатися безпека суверенітету України.

Нагадаємо, раніше влада ФРН заявила, що може ввести нові санкції проти РФ у разі її вторгнення на територію України. Це стосується роботи газопроводу "Північний потік-2".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк