14.02.2022, 11:28

Літнім українцям і сім'ям з дітьми піднімуть соцвиплати: коли і на скільки

соцвыплаты

Глава Мінсоцполітики Марина Лазебна повідомила про комплекс заходів, які вживає уряд для того, щоб підтримати найбільш вразливі верстви українського населення. Зокрема йдеться про осіб з інвалідністю, осіб похилого віку, а також сім'ї з дітьми.

Про це повідомила в Telegram прес-служба Міністерства соціальної політики України, передає Час Пік.

Також незабаром буде підвищена мінімальна пенсія у зв'язку з інвалідністю через аварію на ЧАЕС і пенсія по втраті годувальника.

У разі, якщо після всіх підвищень розмір пенсії для непрацюючих пенсіонерів не сягатиме 2 100 грн., виплачуватися доплата до зазначеного розміру.

Також буде збільшено розмір допомоги особам з інвалідністю та особам, які не мають права на пенсію. Їм теж збільшать соцвиплати до 2100 гривень.

Крім того, збільшується на 400 грн допомога на кожну дитину, яка виховується в багатодітній родині, з 1 700 грн до 2 100 гривень.

З грудня 2022 р.для непрацюючих пенсіонерів, яким у березні 2022 р. буде встановлена мінімальна пенсійна виплата 2300 грн за наявності повного страхового стажу (30/35 років для жінки/чоловіка) мінімальна пенсійна виплата буде збільшена до 2 500 гривень.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: