21.03.2022, 13:47

Кабмін визначив порядок нарахування допомоги безробітним під час війни

Ольга Романец | Всі новини автора
пособие

Кабінет Міністрів прийняв постанову, що регулює порядок реєстрації безробітних, а також нарахування та виплату допомоги по безробіттю під час війни.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки, передає Час Пік.

Як зазначив заступник міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації ігор Дядюра, військова агресія Росії призвела до закриття ряду підприємств і зупинки роботи бізнесів.

"Це спровокувало хвилю безробіття, яка посилилася масовим переміщенням людей в західні регіони держави. Тому одне з пріоритетних завдань-забезпечення роботою всіх, хто хоче працювати. Для цього центри зайнятості в тилу переводять в режим посиленої роботи, щоб мати можливість обробити звернення людей і запропонувати їм прийнятні варіанти працевлаштування, яких потребує держава під час війни", - зазначив він.

Тому громадяни можуть скласти заяву про надання статусу безробітного, призначення допомоги або припинення реєстрації за допомогою порталу або мобільного додатку "Дія" та електронних сервісів Державної служби зайнятості. За словами Дядюри, це значно спростить процедуру і дозволить охопити державною підтримкою якомога більше безробітних українців.

При цьому в Міністерстві запевнили, що українці гарантовано отримають виплати по безробіттю. Зокрема, в областях, де центри зайнятості не можуть забезпечити фінансування допомоги, перерахування коштів здійснюватиметься АТ "Ощадбанк" на банківський рахунок заявника або шляхом переказу через міжнародну платіжну систему "MY TRANSFER".

Постанова Уряду також передбачає припинення реєстрації безробітного в центрі зайнятості у разі його відмови від виконання суспільно-корисних робіт.

"Тому не працевлаштовані українці, які отримують державну допомогу, зобов'язані брати участь у таких роботах на вимогу військового командування або органів місцевого самоврядування", - додали в Міністерстві.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк