10.04.2022, 09:34

В Україні продовжили термін подання заяв на отримання допомоги вимушеним переселенцям

Иллюстративное фото / Открытый источник

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення продовжити термін подання заяви на отримання допомоги вимушеним переселенцям.

Уряд України продовжив термін подання заяви на отримання допомоги переселенцям. Кінцевий термін подання заяви – 30 квітня. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Кабміну 9 квітня, повідомляє Час Пік.

"Уряд подовжив кінцевий строк подання заяви для отримання допомоги вимушеним переселенцям до 30 квітня. Українці мають можливість до кінця цього місяця податись на отримання 2 тис. грн на дорослого та 3 тис. грн на дитину", - повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмігаль у Telegram.

Рішення про продовження терміну надання допомоги вимушеним переселенцям було ухвалено на тлі того, що у багатьох містах формуються великі черги на кілька тижнів вперед.

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам, які звернулися за її наданням до 30 квітня 2022 року, надається з березня 2022 року.

"Якщо раніше було передбачено, що з березня допомогу на проживання отримають переселенці, які звернулись за її отриманням до 14 квітня, то тепер цей строк подовжено до 30 квітня 2022 року включно", - зазначила Марина Лазебна.

Станом на 9 квітня найбільша кількість зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб у таких областях:

  • Вінницькій – 55 тис.,
  • Львівській – 50,5 тис.,
  • Хмельницькій – 47,4 тис.,
  • Полтавській – 46,1 тис.,
  • Закарпатській – 44 тис.,
  • Черкаській – 42 тис.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк