10.04.2022, 13:48

Україна успішно завершила опалювальний сезон

Украина завершила отопительный сезон

Україна успішно завершила опалювальний сезон 2021-2022 років та розпочала підготовку до наступного опалювального сезону.

Україна завершила опалювальний сезон 2021-2022 із запасами газу в підземних сховищах понад 9 мільярдів кубометрів. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, передає Час Пік.

За словами міністра, опалювальний сезон закінчився та однозначно пройшов успішно.

"Так, опалювальний сезон закінчився і однозначно пройшов успішно. На жаль, останні 40 днів війни були, звичайно, випробуванням для енергосистеми. Але можна впевнено констатувати, що прогнози так званих "експертів", які говорили про неминучий провал сезону, м'яко кажучи, не справдилися", – заявив Галущенко.

Міністр енергетики повідомив, що вже розпочато підготовку до наступного опалювального сезону з розрахунком на відновлення роботи промисловості та обсягів споживання.

"Виходимо з того, що на початок нового опалювального сезону ми будемо повністю контролювати всю територію нашої держави, і відповідно з цього робимо розрахунки того об’єму електроенергії, вугілля, газу – усього, що нам потрібно для успішного його проходження", - підкреслив Галущенко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк