17.05.2022, 08:45

Україна та США обговорили шляхи вирішення паливної кризи

Віктор Білий | Всі новини автора

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков обговорив з Повіреною у справах США Крістіною Квін та представниками посольства США в Україні шляхи вирішення паливної кризи, що виникла внаслідок обстрілів Росією енергетичної та транспортної інфраструктури.

Про це у Facebook повідомила пресслужба Мінінфраструктури, передає Час Пік.

Міністр акцентував на тому, що Міністерство інфраструктури уже домовилося з Польщею про бездозвільний рух перевізників пального, а також в співпраці зі США готове надалі працювати над підвищенням ефективності роботи автомобільних та залізничних пунктів пропуску на західних кордонах України.

Окрім цього, сторони обговорили питання розвитку нових шляхів експорту зерна на зовнішні ринки, де відсутність української аграрної продукції уже створює продовольчу кризу.

“В цьому контексті особливу увагу приділено деблокаді портів в Одеському регіоні та залученню ООН до системного розв'язання цієї проблеми”, - йдеться у повідомленні.

На зустрічі також йшлося про продовження та посилення санкційної політики щодо Росії.

Нагадаємо, за словами міністра Олександра Кубракова, до кінця травня Єврокомісія може ратифікувати рішення щодо лібералізації ринку автомобільних перевезень, що для українських автоперевізників означатиме зняття всіх обмежень.

Читайте також: Глава Пентагону розповів Резнікову про свою першу розмову з Шойгу після початку війни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: