25.05.2022, 18:14

Запасів пшениці у світі залишилося на 10 тижнів

Марина Началова | Всі новини автора

Запасів пшениці на складах у всьому світі залишилося лише на 10 тижнів. Причини цього – війна в Україні та заборона експорту зернових з Індії.

Про це заявила експерт із питань продовольчої безпеки, гендиректор сільськогосподарської аналітичної компанії Gro Intelligence Сара Менкер Раді Безпеки ООН, передає Час Пік із посиланням на ЗМІ.

"Я хочу почати з того, що прямо скажу, що російсько-українська війна не стала причиною кризи продовольчої безпеки. Це просто підлило масла у вогонь, який давно тлів. Криза, яку ми виявили задовго до пандемії COVID-19, виявила крихкість наших ланцюжків постачань", - заявила Менкер.

За її словами, навіть якщо війна в Україні закінчиться завтра, проблема продовольчої безпеки не вирішиться найближчим часом без узгоджених дій.

400 мільйонів людей у ​​всьому світі можуть зіткнутися із продовольчою кризою.

"Сьогоднішні умови гірші, ніж у 2007 та 2008 роках. Важливо зазначити, що нині спостерігається найнижчий рівень запасів зерна, який коли-небудь бачив світ, у той час як доступ до добрив дуже обмежений, а посуха у регіонах, де вирощують пшеницю є найбільш екстремальною за останні 20 років. Аналогічні проблеми з запасами також відносяться до кукурудзи та інших зернових. Урядові оцінки не складаються", - сказала Менкер.

Раніше повідомлялося, що Британія готова допомогти експорту українського зерна через Чорне море.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: