22.06.2022, 08:34

Програма "єРобота": Українці можуть отримати безповоротні гранти до 250 тисяч грн на запуск бізнесу

Иллюстративное фото / Открытый источник

Уряд України запускає програму "єРобота", в рамках якої держава надаватиме гранти на суму до 250 тисяч гривень на запуск нового бізнесу.

Уряд України починає впроваджувати новий проєкт грантової безповоротної підтримки нових бізнесів. Про це ]]>повідомляє ]]>прес-служба Кабінету міністрів України, передає Час Пік.

Усі програми об'єднані під загальною назвою "єРобота".

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що важливий акцент усіх цих програм – створення нових робочих місць та можливість онлайн-формування заяви на отримання гранту.

"Українці, які хочуть запустити новий бізнес, зможуть отримати безповоротні гранти до 250 тисяч гривень у межах нової урядової програми «єРобота».

Будь-який українець, що не працює на інших підприємствах, не веде інший бізнес, має бізнес-план і тверді наміри розпочати власну справу, може розраховувати на підтримку держави. Ми плануємо видати 20 тисяч грантів за рік на запуск будь-якого мікробізнесу, як то пошив одягу і взуття, хімчистка, сервісний чи ремонтний центр, СТО, монтажні роботи тощо",
- сказав Шмигаль.

Прем'єр-міністр наголосив, що держава надаватиме грант не готівкою, а на окремий банківський рахунок. З цього рахунку можна буде придбати обладнання, сировину, матеріали, закупити інструменти, частково сплатити за оренду.

"Додатково нові підприємці зможуть отримати дешевий кредит за програмою "5-7-9" у розмірі до 2,5 млн грн. Це кошти на будівництво чи реконструкцію приміщень, на придбання додаткового обладнання, фінансування оборотного капіталу", - зауважив Шмигаль.

У ході засідання уряд затвердив ще дві програми для аграріїв у рамках великого проєкту грантової безповоротної підтримки нових бізнесів "єРобота".

Загалом на три програми держава виділить 16 млрд грн. Частину коштів на підтримку бізнесу виділять також іноземні партнери.

Найближчим часом уряд затвердить програми безповоротної грантової підтримки у сфері переробки та IT.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк