28.06.2022, 17:37

Стало відомо, коли на АЗС зникнуть обмеження відпустки пального "в одні руки"

Віктор Білий | Всі новини автора

Проблеми з бензином в Україні розпочалися ще у квітні 2022 року. На заправках спостерігається дефіцит палива, а також введені обмеження на заправку до 10-20 літрів за один раз. Але вже у липні на АЗС зникнуть обмеження відпустки пального "в одні руки".

Про це під час брифінгу заявив Андрій Герус, голова Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, передає Час Пік.

За його словами, у червні з європейського на український ринок зайшли понад 600 тисяч тонн нафтопродуктів, з яких 400 тисяч тонн – дизеля та 200 тисяч – бензину та зрідженого газу.

"Ситуація на АЗС стабілізується. У липні українські автомобілісти зможуть заправлятися будь-яким обсягом. Однак влада закликає українців відповідально споживати нафтопродукти та без особливої ​​необхідності не витрачати їх", - заявив Герус.

Він додав, що план Росії щодо створення в Україні масштабної кризи не реалізувався і вже не буде реалізовано: "У нас напрацьовано план постачання та логістика з різних європейських країн".

Читайте також: Словаччина запропонувала, як постачати паливо в Україну

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: