03.07.2022, 09:16

Вже понад 220 тисяч українців залишили у "Дії" заявки на компенсацію за зруйноване під час війни житло

война в Украине

З початку війни та станом на початок липня російські окупанти знищили близько 15 млн квадратних метрів житла. Заявки на відновлення зруйнованого через війну житла у додатку державних послуг "Дія" залишили понад 220 тисяч осіб.

Найбільше пошкоджень житлового фонду у Донецькій, Харківській, Київській та Чернігівській областях. Про це розповіла заступник голови парламентського комітету з питань організації державної влади Олена Шуляк 2 липня в ефірі національного телемарафону "UA Разом", повідомляє Час Пік.

Понад 220 тисяч людей подали заявки на відновлення будинків та квартир через "Дію", а всього внаслідок російських атак без житла залишилося понад 800 тисяч мешканців України.

Як повідомила Шуляк, із резервного фонду уряд виділив 1,4 млрд гривень, щоб до опалювального сезону якнайбільше житла було відремонтовано.

"Ремонтують транспортне сполучення, інженерні мережі, проводяться заходи безпеки (зокрема, розмінування). Кошти спрямовуються на те, щоб у тих будинках, де можна швидко замінити двері, відремонтувати дахи, зробити швидкий ремонт", - сказала Шуляк.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про те, що на компенсацію зруйнованого та пошкодженого російськими окупантами житла знадобиться 40 млрд доларів. У бюджеті України таких грошей немає, тому компенсація буде можлива після того, як конфіскують російські активи.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк