12.07.2022, 22:53

16 торговельних суден уже пройшли гирлом Дунаю за українським зерном

Марина Началова | Всі новини автора

Станом на 20:00 12 липня 2022 року шістнадцять торговельних суден, які будуть перевозити українську аграрну продукцію на зовнішні ринки, уже пройшли каналом гирла Бистре суднового ходу р. Дунай – Чорне море і очікуватимуть на завантаження українським зерном.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, передає Час Пік.

Як зазначається, ще понад 90 суден чекають на рейді каналу Суліна своєї черги аби зайти саме в українські порти. Всього на рейді румунського каналу Суліна знаходиться 135 суден.

Прохід гирлом Бистре до українських Дунайських портів («Ізмаїл», «Рені» та «Усть-Дунайськ»), стало можливим два дні тому завдяки звільненню від російських військ острова Зміїний.

"За останні 4 доби вже 16 суден пройшли через гирло Бистре. Плануємо зберігати такий темп. Відновлення судноплавства цим каналом важливий крок, що також дозволить розвантажити рейд каналу Суліна та прискорити експорт зернових. На жаль, наразі його пропускна здатність та організація роботи на цьому каналі дають можливість приймати лише 4 судна при необхідності щонайменше 8 суден на добу", - заявив Юрій Васьков, заступник Міністра інфраструктури України.

Як стало відомо, у Стамбулі делегації України, РФ, Туреччини та ООН обговорять питання зерна.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: